Welkom

Uit NED-Clan Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

orp Introductie, Getting Started, Nieuwe Members Netherlands Eleventh Division

Welkom bij NED-Clan! Dit (lange) topic zal je begeleiden bij het settlen in onze corp en alliance. Dit is verplicht en zal zo een 15 minuten in beslag nemen.

I Introductie

Wie is wie? Vayna Miychovich: Casper, CEO van NED-Clan Sinds jaar en dag onze succesvolle leider. Richt zich op alle interne en algemene zaken. Staat bov Veshai: Martijn, Recruiting & Member Administratie Regelt de recruiting van NED-Clan en coordineert de mentoring van recruits. Daarnaast is hij ook veel betrokken bij de coding van onze faciliteiten. Ook te bereiken op Sp1der PiG. Augimily André, Industry & Director Is de industriele backbone van de corp. Verder ook director, wanneer Casper en Peter niet bereikbaar zijn is André de back up waardoor de corp altijd kan blijven draaien. Ook bereikbaar op Thrancior. Emmerik Chris, Militair Fleet Commander Chris gaat over de militaire activiteiten van de corp. De andere Fleet Commanders coordineren alles door aan hem. Wanneer je de ambitie hebt om Fleet Commander te worden of advies nodig hebt op PvP gebied is dit je persoon. Lord Xander: Xander, Hoofd Mentoring Monitored en administreerd het mentoringprogramma ten aanzien van mentors, mentorkindjes en beoordelingen. Voor issues m.b.t. mentoring kun je bij hem terecht.


II Het opzetten en instellen van outgame faciliteiten

Je GoonFleet Account Het allereerste wat je moet doen zodra je de corp bent gejoined is het aanmaken van een GoonFleet Account. Voor het aanmaken heb je een API key van je EVE Account nodig.

>>> Klik hier om een GoonFleet Account aan te maken <<<

Met dit account kun je gebruik maken van alle services van onze alliance. De username zal je username zijn op alle alliance services zoals het forum en jabber, hetzelfde geld voor je password.

Na de registratie heb je twee wachtwoorden. Je forum account met bijbehorend wachtwoord, en je "ESA" wachtwoord. ESA staat voor External Services Authentication. Je ESA gebruik je voor diensten zoals Jabber en Mumble.

Je kunt je forum wachtwoord aanpassen via het forum: >>> Klik hier <<< Je kunt je ESA wachtwoord wijzigen via de ESA site: >>> Klik hier <<<

Meld je meteen even aan voor de European Goonion squad: >>> Klik hier <<<

Jabber Voor een alliance als de onze is het van belang altijd goede opkomst bij fleets te hebben. Maar niet iedereen is altijd in-game op EVE als ie online is. Om die reden gebruikt de alliance Jabber.

Hoe werkt het? Wanneer een fleet commander of alliance director iets te melden heeft, of er een fleet assembled wordt, zal er altijd een bericht uitgezonden worden naar iedereen op Jabber. Zo hoef je niet in-game te zijn om toch op de hoogte te zijn van alle PvP ops. Ideaal om grote opkomst op te trommelen en snel te reageren op hostile activity. Downloadlink: >>> Klik hier om Pidgin te downloaden (Jabber Client) <<< Server: goonfleet.com Username: jouw_naam Password: Je eigen password voor heel GoonFleet.com Setup Guide: >>> Klik hier <<<

Het eerste - en enigste - wat je te zien krijgt is een grote lijst van belangrijke personen van onze alliance. Je kunt zelf ook "Vrienden" toevoegen, bijvoorbeeld corp members. In mijn geval bijv. pernille_solheim@goonfleet.com

Er zijn ook chat channels. We hebben zelf "ned-clan" op Jabber, al gebruiken we die zelden om iets door te geven. Verder is er "gfgbs" het algemene chat kanaal van onze alliance.

Mumble Mumble is een programma dat de corp en alliance gebruikt om te communiceren. Alle fleets gebruiken Mumble en wij corp members zitten meestal op Mumble te chatten. Downloadlink: >>> Klik hier <<< Server IP: mumble.goonfleet.com Port: 64738 Username: "NED- - jouw_naam_hier" De corp tag MOET ervoor! Password: Je eigen password voor heel GoonFleet.com Setup Guide: >>> Klik hier <<<

Communicatie binnen de corp en alliance Belangrijke meldingen binnen de corp. Zoals het veranderen van regels, mededelingen, corp operations, etc, worden altijd gepost op ons eigen forum. Het is dus enorm belangrijk dat je dagelijks het forum checked en in ieder geval je in-game corp mail leest. Alles wordt altijd op het forum gepost. Je wordt niet verwacht zelf actief te posten, maar check het dagelijks. Alle op voorhand geplande operations worden in het Operations forum van NED-Clan gepost.

Ga je op vakantie of ben je tijdelijk een tijd afwezig? Meld dat dan in het AFK thread: >>> Klik hier <<<

Ook de alliance communiceert actief via hun forum op goonfleet.com, alle belangrijke ops die op voorhand geplanned worden zullen ook daar vermeld staan.

Interactie met andere goons op het goon forum vereist een handleiding. Alvorens je participeert op het goonfleet forum of - god forbid - je zelf een nieuwe thread aanmaak >>> lees eerst dit <<<

III In-Game Instellingen

Je PvP schepen fixen Het allereerste wat je moet doen zodra je in Deklein zit is het regelen van een stel PvP schepen. Je vindt de meeste op alliance contracts. Doe dit voordat je iets anders in Deklein doet, zodat je op elk moment direct een fleet kunt joinen. Je dient tenminst een alphafleet schip te hebben, maar ook wat andere. De schepen hebben specifieke fittings nodig om aan fleet en reimbursement regels te voldoen. Vraag je mentor voor advies over welke schepen je het beste kunt aanschaffen met jouw skills. >>> Klik hier voor een impressie van de Alphafleet doctrine <<<

Voor een lijst met reimbursable schepen en hun reimbursable fits: >>> Klik hier <<<

Reizen binnen GSF Space: Jump Bridges, Bookmarks & GARPA Binnen ons territorium en dat van onze allies hangen overal Jump Bridges, waarmee je sneller en veiliger kunt reizen. Deze JB's hangen bij POSen. Er zijn bookmarks voor deze JB's en worden meestal door de corp op corp contracts aangeboden. Vraag je mentor of een corp member als je ze niet kunt vinden.

Verder is het ook verstandig om GARPA te installeren. Een programma waarmee je je reizen en jumps kunt plannen binnen onze space. Je kunt er de Jump Bridges en Cyno Beacons op importeren. Downloadlink: >>> Klik hier <<< Jump Bridge Overzicht: >>> Klik hier <<< Cyno Array Overzicht: >>> Klik hier <<<

Je importeert de overzicht door bij elk het tabelletje met de data te kopieren en bij de Import tab van GARPA op de import knop te klikken.

Overview Settings Zoals de meeste alliances heeft elke alliance zijn eigen standaarden, regels en gebruiken. Een ervan is het gebruik van speciale overviews voor specifieke situaties. Een fleet commander kan op elk moment je orderen een bepaalde overview te activeren.

>>> Klik hier om de overview settings pack te downloaden <<<

Intel Channels Het territorium van de GoonSwarm Federation en haar allies is heel groot. Om informatie over hostiles goed in kaart te brengen maken onze alliance en allies gebruik van een reeks intel channels. Je bent niet verplicht in al deze channels aanwezig te zijn, maar het is aan te raden om tenminste altijd in surveillance van Deklein te zitten. Het is verboden te chatten in deze channels. Gebruik de channels uitsluitend voor het opvragen van de status van een systeem of om zelf activiteit te rapporteren.

Join ingame channel "The Clusterfuck". In de MOTD van dat kanaal staan alle intel channels. Er wordt tevens verwacht dat iedereen in dit kanaal zit. Zoals je Corp- en Alliance-chat hebt, is dit voor ons het coalitie-brede kanaal. Wanneer extra mensen nodig zijn voor fleets wordt hier doorgaans een linkje geplaatst.

Het intel kanaal van Deklein is DEK.CFC.

IV Alliance & Corp Faciliteiten

PvP Reward System Onze corp ondersteunt haar members met het PvP Reward systeem. Dit systeem laat je ISK verdienen door middel van PvPen! >>> Klik hier voor het PvP Rewards thread <<<

Peacetime Reimbursements Vanuit de alliance is, om buiten de oorlogen om ook PvP aan te moedigen, een programma opgezet om schepen te vergoeden tijdens het casual pvp'en. Dit betekent dus dat schepen vergoed worden tijdens niet-strategische ops, waaronder corp roams en zelfs solo pvp.

Let op dat hier wel aangepaste regels voor zijn! Lees daarom de daarvoor bedoelde wikipagina goed door.

>>> Klik hier voor de Peacetime Reimbursement wikipagina. <<<

Gouden Tips - Jump nooit met je Capital Ship in op een Cyno Array in een systeem waar je de status niet van weet. Hostiles campen geregeld POSes en wachten je op. - Jump nooit met je Capital Ship in op een Cyno Array met hostiles in het systeem. Ook al ziet niemand ze bij de POS waar je op wilt in jumpen. Hostiles hangen vaak cloaked by de Cyno Array POS met zelf een cyno gefit om support in te jumpen en je neer te halen. - Vlieg nooit door onze space zonder de intel channels te raadplegen. Onze alliance trekt veel pirates en gelukszoekers aan die op zoek zijn naar PvP. - Ga nooit AFK in space. - Accepteer nooit blind fleet invites van mensen die je niet kent. - Gedraag je altijd tijdens fleets. Doe geen stomme dingen zoals mensen decloaken of fleet chat vol spammen. - Zet nooit gevoelige informatie in fleet of alliance chat. Onze alliance zit net zoals andere alliances vol met spies. - Scam NOOIT iemand van onze alliance of corp en NOOIT een nederlandstalige. You fuck with us, we fuck with you.

Checklist Ga even na of je het volgende hebt gedaan: - Contact opgenomen met je mentor. - Een GoonFleet Account aangemaakt. - European Goonion squad gejoined. - Jabber geinstalleerd en getest - Mumble geinstalleerd en getest - Schepen klaar liggen in Deklein om te gebruiken in fleets - Namen van de intel channels gezien en vast DK_Surveillance gejoined - Bookmarks van alle jump bridges verkregen - GARPA geinstalleerd (maak je leven makkelijker) - Overview Settings gedownload en geimporteerd - Weet dat de corp een eigen gratis Jump Freighter Service heeft - Reimbursement regels van de corp en alliance gelezen - Weet hoe je Reimbursement aan moet vragen bij corp en alliance vragen - Weet dat je elke dag het forum moet checken en altijd je corp mail in de gaten moet houden - Gouden Tips hierboven gelezen om te voorkomen dat je domme fouten maakt, isk verliest en ons voor lul zet

Gefeliciteerd! Je bent nu volledig op de hoogte. Nogmaals namens mezelf en de rest van de corp welkom in onze alliance. We hopen je te zien in onze fleets!

Vragen? Check boven aan het topic bij het Wie is Wie gedeelte wie je het beste kunt contacten voor je vragen. Je kunt uiteraard ook altijd elke corp member in-game vragen als je niet weet bij wie je moet zijn.

Quick Info & Links Alliance: GF Account Aanmaken | Groups | ESA | Forums | Killboard | Reimbursement | Wiki Corp: AFK Thread| Forums | Killboard (Password = nedrocks) | Reimbursement | Jump Freighter Service GARPA: Download | Cyno Array Lijst | Jump Bridge Lijst Jabber: Download | Setup Guide | IP = goonfleet.com, Eigen Username & Pass Mumble: Download | Setup Guide | IP = mumble.goonfleet.com, Port = 64738 Overview Settings: Download Overige: EVE-Online Account API